Viva Vivantia! Nieuwe vlag dekt nieuwe lading.

De merknaam Vivantia was ruim 20 jaar lang synoniem met een ruim aanbod aan sociale diensten die ze samen met vzw Het Volk en het Christelijk Ziekenfonds Leuven aanboden.

Vivantia beheerde elf apotheken, vier optieken, dertien hoorcentra, vier thuiszorgwinkels en één ZorgExpo. In 2019 nam het management de beslissing om de naam Vivantia exclusief te gaan gebruiken voor hun optiekwinkels. Dat vroeg om een goed doordachte rebranding met bijpassende communicatiecampagne. Vivantia nam daarvoor ons bureau onder de arm.  


Benjamin Vrancken, strategic partner en coöperant van Liswood & Tache blikt terug: “Vivantia nam aanvankelijk contact met ons op met de vraag om een nieuwe website voor hen te ontwikkelen. Maar na het eerste kennismakingsgesprek bleek dat ze eigenlijk een volledige rebranding nodig hadden. Want de vlag Vivantia dekte de nieuwe lading niet meer. Daarom stelden we Vivantia voor om te kiezen voor een doelgerichte en strategische rebranding.”

En dan sta je voor de uitdaging om je publiek duidelijk te maken dat de ‘merknaam Vivantia’ voortaan synoniem is met meerdere optiekwinkels.

Proactieve aanpak

Raf Verheyden, opticien en optometrist bij Vivantia: “Al tijdens die eerste meeting in de zomer van 2019 merkte ik dat de mensen van Liswood & Tache zich goed voorbereid hadden. Tijdens de bespreking van het totaalbudget voor de rebranding legden ze ons al gelijk enkele concrete visuele voorstellen voor. Daar zaten zowel ontwerpen voor een nieuw logo bij als ideeën voor het algemene communicatieconcept. Ik vond dat ze onze behoeften heel goed opgepakt hadden. Hun proactieve aanpak overtuigde ons ervan dat zij het communicatiebureau waren dat we zochten!”

Vivantia responsive website

Onderscheidend communicatieconcept

Benjamin Vrancken: “We werkten een modern logo voor Vivantia uit zonder toeters en bellen, precies zoals zij als team ook zijn. Het team heeft een no-nonsensementaliteit en ze richten zich op de échte noden van de klant.

Vervolgens ontwikkelden we een onderscheidend communicatie-concept waardoor de consument Vivantia heel goed zal herkennen, zelfs zonder dat het logo of de naam visueel zichtbaar is. De nieuwe website die we bouwden, verkoopt het juiste gevoel en focust op de producten van Vivantia. We willen vooral bereiken dat de klant in Vivantia een partner ziet die hem het juiste visuele hulpmiddel aanreikt om van alle mooie en belangrijke momenten in het leven volop te kunnen genieten.”

Schaalbare key visuals

Raf Verheyden: “Bij deze rebranding hebben we al onze medewerkers van de drie optiekwinkels in Leuven, Scherpenheuvel en Tienen betrokken. Daardoor herken je onze identiteit en onze aanpak duidelijk in de rebranding terug. Liswood & Tache heeft voor ons een frisse en moderne huisstijl ontwikkeld met een prachtig logo en een heel gebruiksvriendelijke website.

Het dynamische communicatieconcept is dankzij zeven key visuals het hele jaar door schaalbaar naar specifieke gebeurtenissen en periodes.

Dankzij deze rebranding kunnen we ons nu op een nieuwe en eigentijdse manier presenteren aan de klant. Bovendien heeft dit proces ons ook als team een sterke boost gegeven. We zijn heel enthousiast over het eindresultaat en pakken er graag met veel trots mee uit.” 


Wilt u uw producten of uw dienstverlening op een nieuwe en eigentijdse manier (weer) op de markt zetten? 

Kies voor een doordachte rebranding en investeer in een krachtige doorstart!
Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.