Visualiseren wat niemand zich kan inbeelden.

Met Hypervision creëerde Engie een ongelofelijk krachtig open digitaal controleplatform.

De toepassingsmogelijkheden zijn oneindig, maar hoe krijg je dat uitgelegd aan een publiek dat niet eens vermoedt dat je in deze business actief bent?

Als antwoord op die vraag ontwierp Liswood & Tache een onderscheidend, eenvoudig en helder communicatieconcept. Het geeft de markten waarin Engie met Hypervision actief is weer in illustraties die zijn opgebouwd uit punten en lijnen. De combinatie van data en datatransmissie.


Wat doet Engie Hypervision?

Hypervision converteert industriële data in relevante informatie en geeft die weer in een overzichtelijke, intuïtieve interface. Van daaruit kan de gebruiker in real time processen managen of kunnen automatisch voorgedefinieerde acties ondernomen worden. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een onafhankelijk gebouw ergens in België of industriële installaties verspreid over de hele wereld.

Data zijn data

All data are equal. De ééntjes of nulletjes die geproduceerd worden door een bewegingssensor op een windmolen in Ushuaïa zijn net dezelfde als die die afkomstig zijn van een temperatuursensor in uw living. Het gaat er dus om wat je er mee doet.

Engy Fabricom Concept Hypervision website

Iedere business is uniek

Alleen is iedereen ervan overtuigd dat de data in zijn business uniek zijn. Dus dat all data are equal, but some are more equal than other. En daar valt uiteraard iets voor te zeggen. Het gaat er dan ook om de data die gegenereerd worden om te zetten in beeld en taal die eigen is aan de betrokken sector of business. En dat is precies wat Engie met Hypervision doet.

Een schaalbaar platform

De specialisten van Engie bundelen alle operationele systemen en managementtools in één krachtig, intuïtief platform, ongeacht technologie of leverancier. Dat platform is bovendien oneindig schaalbaar. Zo brengen ze tientallen controlepanelen, al dan niet verspreid over verschillende locaties samen in één overzichtelijk en efficiënt geheel. Indien gewenst in één centrale controleruimte.

Totale connectiviteit 

Om het concept van ongelimiteerde uitwisselbaarheid van data tussen de meest uiteenlopende systemen toch visueel te kunnen voorstellen, bedacht Liswood & Tache een uniek grafisch concept voor deze totale connectiviteit.

Engie Hypervision vormt daarin de kern van een ‘bolvormige Rubik’s Cube’. Op die kern worden toepassingen en systemen ingeplugd uit de zes marktsegmenten waar Engie op focust. Door de schijven van de bol in verschillende richtingen te draaien wordt meteen duidelijk dat data afkomstig van de meest uiteenlopende toepassingen en industriesegmenten waar ook ter wereld, naadloos samengebracht kunnen worden in één overkoepelende centraal beheersysteem.

bolvormige Rubik’s Cube


Herkent u zich in de situatie van Engie Fabricom?

Wij helpen u graag verder bij al uw marketing- en communicatiebehoeften.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor meer informatie.