Hoge bomen produceren veel zuurstof.

“Hoe onderscheid ik me van mijn concullega’s?” Het is dé vraag die iedere ondernemer bezighoudt. Want alles bestaat. In overvloed bovendien. Dus blijven de prijs, de prijs en de prijs de enige wapens in de bikkelharde concurrentiestrijd. Of toch niet?

Dat vraagje legde Michael Van Dyck, eigenaar zaakvoerder van boomkwekerij Arbor ook aan ons voor.

Arbor bestaat sinds 1901 en levert vanuit zijn thuisbasis in Hulshout volwassen bomen over de hele wereld. Met succes, want het familiebedrijf groeide de voorbije eeuw net als haar producten: gestaag en duurzaam, op lange termijn. De 520 ha grote boomkwekerij mag zich in alle bescheidenheid de grootste van Europa noemen.

Met 90% export vist Arbor permanent in de vijver van Europese openbare aanbestedingen en de grotere private projectontwikkelingen. Het wereldje van leveranciers op die markt is relatief klein, maar daarom niet minder verzadigd.

Hoe zorg je er dan voor dat jouw naam beter blijft hangen in de hoofden van je (potentiële) opdrachtgevers? En dat hij bovendien een positiever beeld oproept bij die doelgroep.

Door het (her)definiëren van je merkessentie. En de vertaling daarvan in een onderscheidend, herkenbaar grafisch concept.

‘Growing Oxygen’

In plaats van ons te richten op het product en de dienst - wat iedereen in deze traditionele sector doet - verlegden we hiermee de focus naar het resultaat van de activiteiten. Met name: de wereld van de hoogstnoodzakelijke zuurstof voorzien.

Het merk Arbor vervelde daarmee overnight van een klassiek bedrijf (dat bovendien veel ruimte in beslag neemt), in een merk met een levensnoodzakelijke missie. In plaats van ‘onderdelen voor een omgevingsaanleg’ te leveren, leverden ze voortaan immers zuurstof voor de hele buurt. En bij uitbreiding voor het milieu in het algemeen.

Om het begrip ‘Growing Oxygen’ onlosmakelijk te verbinden met de naam Arbor en de bedrijfsactiviteiten, creëerden we een reeks herkenbare keyvisuals. Die zijn flexibel aan te passen aan formaten en noden van de meest uiteenlopende media.

Het resultaat is dat opdrachtgevers Arbor vandaag zien als een noodzakelijke partner in hun streven naar betere woon-, werk- en leefomgevingen. Niet meer als de leverancier van de struiken en bomen die het plaatje beter verkoopbaar moeten maken.

Los van het feit dat Arbor zich hiermee onderscheidt van de concurrentie, creëerde het ook een nieuwe marktcategorie. De prijs blijft daarin een factor, maar niet langer de enige beslisser. Als kweker en leverancier van zuurstof staat Arbor vandaag symbool voor een groenere toekomst op een gezondere planeet.

Ook op zoek naar een uniek concept waarmee jouw bedrijf zich kan onderscheiden? Niet door wat je verkoopt, maar door het ‘waarom’ en de impact die dat heeft. Neem dan gerust contact met ons op. Dan ontwikkelen we samen een creatieve aanpak en een sterke merkidentiteit waarmee we jou positioneren als een leider in jouw sector.

communicatieconcept

Hoe wij zuurstof kunnen geven aan jouw merk?