Moeten social media deel uitmaken van jouw communicatiestrategie?

Wanneer je met een beperkt budget veel mensen wil bereiken, dan is social media de ‘way to go’.

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Je kan via de bestaande social media kanalen een bericht posten en dit vervolgens ook gaan promoten door hier budget voor vrij te maken. Je bent dan m.a.w. aan het adverteren.

Nu, om veel mensen te bereiken, moet je niet altijd adverteren. Wanneer je weet welke content gesmaakt wordt door je doelgroep, kan je hier op gaan inspelen. Kies voor kwalitatieve berichtgeving die waardevol is voor een grote groep mensen.

Interactie met je doelgroep

Vragen stellen, reageren, liken, … interactie creëren was nog nooit zo makkelijk via social media. Kies voor die 1 op N communicatie en reageer nadien persoonlijk op de reacties van je volgers.

Deze manier van communiceren is de beste manier om op termijn potentiële klanten te overtuigen van jouw product of dienst. Zorg er dus voor dat de social media kanalen die je inzet, dynamische kanalen worden met veel interactie.

Kies voor het juiste social media kanaal

Social media moet deel uitmaken van elke communicatiestrategie. Of je product of dienst nu al jaren bestaat of gloednieuw is. Door op een juiste manier te communiceren kan je jouw doelgroep bereiken. Onderzoek welk social media kanaal voor jou het meest interessant is en ga aan de slag.

Speel met verschillende formaten

Video, foto of tekst, het maakt allemaal niet uit. Via de bestaande social media kanalen kan je communiceren in het formaat dat jou het best ligt en die je doelgroep het meest aanspreekt.

Je kan met andere woorden op een eenvoudige manier testen welk type content succes heeft bij jouw potentiële klanten. Bovendien zijn de mogelijkheden oneindig en kan je kiezen om een live videoverslag te doen, een wedstrijd te organiseren, vragen te stellen aan jouw volgers, …

Daarnaast heb je hier niet eens een desk- of laptop voor nodig maar kan je gewoon aan de slag met je smartphone.

Zin in een verhelderende babbel hierover? 

Inclusief concrete voorbeelden van wat we met onze social-mediacampagnes bereiken voor onze klanten? Contacteer ons dan gerust voor een afspraak.