Geautomatiseerd documentbeheer verhoogt efficiëntie in zorgsector.

Honderden zorghulpmiddelen onderhouden in nog meer zorginstellingen, dat vraagt een uiterst efficiënt documentbeheer. Onderhoudsrapporten en certificaten moeten immers op elk moment beschikbaar zijn voor diverse partijen. Daarom vertrouwt ARDA Technics op Quodoc, het virtueel paspoort voor elk object.

Arda Technics ziekenhuisbed

ARDA Technics doet onderhoud, keuring en herstelling van zorghulpmiddelen in zorginstellingen.

Denk aan:

    • tilliften
    • plafondliften
    • hoog-laag baden
    • elektrische en mechanische ziekenhuis- en rusthuisbedden
    • enz.

De bedrijfszekerheid van deze toestellen is cruciaal voor de veiligheid en het welzijn van de patiënten en het medisch personeel dat er gebruik van maakt. 

Maar door overnames en aanbestedingen, of omwille van bewuste keuzes, hebben zorginstellingen meestal veel verschillende merken van dergelijke toestellen in huis. Elk met hun eigen handleiding, eigen jaarlijkse keuring, eigen herstelprocedures enz. Daar efficiënt overzicht op houden is een continue administratieve krachttoer. 

Elk toestel zijn eigen digitale paspoort

De oplossing vond ARDA Technics bij Quodoc, het virtueel paspoort voor elk object. Via de Quodoc-app is alle noodzakelijke informatie over eender welk toestel dat de service-professionals van ARDA onderhouden, instant raadpleegbaar via het toestel zelf. Ook voor de medewerkers van de zorginstelling overigens, waardoor die op elk moment weten of een toestel bv. gekeurd is voor gebruik.

Certificaten, onderhoudsattesten, handleidingen voortaan permanent beschikbaar vanop het betrokken toestel.

Alles wat ze daarvoor moeten doen is de unieke QR code op het toestel scannen, of het serienummer ervan ingeven in hun smartphone. 

Daarenboven zorgt Quodoc ervoor dat zowel de klant als de beheerder van de toestellen automatisch alle nieuwe informatie over een toestel automatisch aangeleverd krijgen. En dat verplichte documenten indien gewenst ook automatisch naar keuringsinstanties of overheden worden gestuurd.

Nog een groot voordeel is dat alle herstelaanvragen dankzij Quodoc meteen met de correcte en volledige productinformatie in rechte lijn naar de technische dienst van ARDA Technics gaan. Een aanzienlijke winst aan tijd en efficiëntie. 

Resultaat? Dankzij Quodoc beheert en onderhoudt ARDA Technics het hulpmiddelenpark van zijn klanten perfect en hoogst efficiënt. En draagt het bedrijf bij aan een veilige en gecontroleerde werkomgeving in tal van Belgische zorginstellingen. 

Ook nood aan een efficiënter document-beheer?