Advocaten of Ondernemers ?

Samen naar oplossingen zoeken, dat is het DNA van Solvimus. Maar hoe leg je dat uit aan een buitenwereld die van ‘advocaten’ een heel ander beeld heeft?

Die uitdaging wierp Michaël Warson ons op een blauwe maandag voor de voeten. Want ondanks zijn track record op het domein van bemiddeling, een bedrijfsnaam die geen ruimte laat voor twijfel en de bijhorende tagline ‘Advocaten en Bemiddelaars’, moesten Michaël en C° telkens opnieuw uitleggen dat ze een atypisch advocatenkantoor waren. "Omdat wij conflicten consequent anders aanpakken. Meer als ondernemers, die in het belang van hun bedrijf eerder naar oplossingen zoeken dan naar het bestendigen van onenigheid." Was het daar dat de term Andernemers ontstond?

Solvimus Creëert

Praten werkt

Dialoog staat bij Solvimus centraal, hoe diep het water op het eerste zicht ook lijkt. Samen met hun ondernemende klanten gaan ze daarom in ieder gesprek op zoek naar constructieve oplossingen. Naar uitwegen op basis van kansen en opportuniteiten die alleen kunnen ontstaan door met respect naar mekaar te luisteren. Omdat elk verhaal minstens twee kanten heeft, en geen van die kanten ooit zuiver wit of zwart is.

Solvimus Bemiddelt

Een kwestie van perspectief

Kijken door de ogen van ‘de tegenpartij’, of vanuit het perspectief van een onafhankelijke derde kan wonderen doen. Openstaan voor andere standpunten is een attitude die je in staat stelt om conflicten te ontmijnen in plaats van ze uit te diepen. En om oplossingen te vinden waarbij niemand zich winnaar of verliezer hoeft te voelen, omdat iedereen er wel iets bij wint.

Solvimus Lost Op

Verrassende beelden

Die insteek bracht ons op het idee om Solvimus op een originele en unieke manier herkenbaar te maken. Met beelden die net omwille van hun onmogelijke perspectief wellicht een kleine inspanning vragen. Maar die net daardoor extra diepgang krijgen voor een Anderneming die in de eerste plaats opportuniteiten tracht te creëren voor zijn klanten, die voor hen bemiddelt en die - alleen wanneer het echt niet anders kan - een conflict voor hen oplost via de rechtbank.

Solvimus ...

Doel

  • Atypisch advocatenkantoor herkenbaar maken aan de hand van atypische beeldvorming
  • Aantrekken van ondernemende medewerkers die zich herkennen in de aanpak van de anderneming
  • Solvimus positioneren als oplossingsgerichte partner voor ondernemers en bedrijven

Middel

  • Verjonging van de huisstijl 
  • Onderscheidende communicatieconcept met een bijzonder perspectief
  • Krachtige en heldere nieuwe baseline
  • Nieuwe website, update stationary enz.
  • Fotografie medewerkers in lijn met het communicatieconcept 

Liswood & Tache heeft vakkundig en met humor structuur gebracht in de veruitwendiging van wie we zijn, wat we doen, waarom we het doen, voor wie we het willen doen en waar we goesting van krijgen. 

Ze hebben onze gedachten en ideeën verzameld, in mooie stukjes gesneden, voorzien van ijs en beeld en goed geschud. Well shaken. We wisten wie we waren, maar nu toch nog iets beter en duidelijker. Dank!

Michaël Warson 

branding

Ook nood aan een verhelderende kijk op uw merk?

Laat ons dan eens praten over een verfrissende rebranding in combinatie met een doordachte marketingaanpak. Geheel vrijblijvend uiteraard. Bel of mail ons gerust voor meer info.