Liswood & Tache
menu icon
Liswood & Tache

Zesde generatie geeft eigen naam aan brouwerij

Brouwerij Cornelissen

De zesde generatie brouwers Cornelissen kiest resoluut voor familiale waarden, artisanaal vakmanschap en lokaal ondernemen. En hoe kan dat sterker dan door de eigen familienaam onlosmakelijk aan de brouwerij te verbinden?

 

Daarom is  Brouwerij Sint-Jozef sinds oktober 2015 voltooid verleden tijd. Enerzijds als eerbetoon voor de vijf generaties Cornelissen die de huidige CEO voorgingen, maar toch vooral als sterk signaal voor de toekomst.

 

Bier maak je in de brouwzaal. Met passie voor het proces en liefde voor het product. Niet in een boardroom.

 

Meer dan 150 jaar geschiedenis gooi je anderzijds niet zomaar overboord, ook al is er geen eenduidige reden waarom overgrootvader Jan Mattijs Cornelissen het bedrijf ooit Brouwerij Sint-Jozef doopte.


De naamsverandering werd daarom in samenwerking met Liswood & Tache zorgvuldig gewikt en gewogen. Mogelijke alternatieven werden grondig onderzocht. Een sterk merk creëer je nu eenmaal niet snel even tussen pot en pint.

 

Eens de kogel door de kerk volgde het creatieve proces. Het nieuwe logo bijvoorbeeld moest niet alleen authenticiteit en vakmanschap uitstralen, maar ook de rijke geschiedenis subtiel verbinden met de ambitieuze toekomstplannen.

 

En vanzelfsprekend moest het ook kwaliteit, degelijkheid en vertrouwen uitstralen. Want waar het ook zou verschijnen, zou het een teken zijn van geloof in eigen kunnen. En van vakmanschap en kwaliteit waar men heel zelfbewust zijn eigen naam durft onder te zetten.

 

Jef Cornelissen jr. - CEO Brouwerij Cornelissen: “De ontwikkelingen op de wereldwijde biermarkt hebben helaas vaak niet veel meer met brouwen te maken. Want bier maak je in de brouwzaal, met liefde voor het product en passie voor het proces. Niet van achter een powerpointpresentatie in een boardroom.”

 

In tegenstelling tot de megafusies en overnames in de sector gelooft Brouwerij Cornelissen dan ook rotsvast in goed ingebedde ondernemingen die staan voor vakmanschap en authenticiteit. En die familiale waarden hoog in het vaandel dragen.

 

Dat betekent niet dat het bedrijf binnen zijn eigen kleine cocon blijft. Integendeel. Export is voor Brouwerij Cornelissen van levensbelang.

 

Nu de brouwerij zijn rebranding heeft gekregen, kan het marketing- en communicatieverhaal stilaan verlegd worden naar de producten. Van merkidentiteit en packaging tot aanwezigheid op sociale media.

 

 

© 2019 Liswood & Tache | Privacyverklaring | Cms by Browsbox