Liswood & Tache
menu icon
Liswood & Tache

Interne communicatie in een groep met grote diversiteit

Groep MSI

Groep MSI staat voor Medische en Sociale Initiatieven van CM Limburg. De activiteiten van alle ondernemingen binnen Groep MSI situeren zich dan ook in de sfeer van gezondheid.

 

Die ondernemingen zijn

-    Thuiszorgwinkel

-    Apotheken In Het Zwaard

-    Hoorcentra Aurilis

-    Opticiens Scherpesteen

-    Woonzorcentrum Ocura

 

Om de communicatie over de initiatieven van de groep sneller en beter bekend te maken bij alle ondernemingen, informeerde Groep MSI naar de mogelijkheden van een intranet.

 

Het antwoord van Liswood & Tache bestond in het personaliseren van het meest gebruikte opstartscherm ter wereld: de Google zoekbalk.

 

Onder de merknaam Mosaic creëerden we een Groep MSI-opstartpagina. Daarin werd uiteraard de populaire zoekrobot geïntegreerd, maar de nadruk ligt toch vooral op het vergroten van de interne betrokkenheid.

 

Dat wil zeggen dat de startpagina van alle medewerkers van de hoger vermelde ondernemingen voortaan deze elementen bevat:

-    nieuwsberichten over alle ondernemingen heen

-    een activiteitenkalender met ook de verjaardagen van alle collega’s

-    een overzicht van alle lopende commerciële acties bij alle leden van de groep

-    fotoalbums van activiteiten binnen de groep

 

Nieuwsberichten bevatten net zo goed ‘acties’ van een van de ondernemingen als nieuws over vernieuwingen in het interne documentencenter of de uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie.

 

Dankzij het overzicht van de acties weten de ondernemingen niet alleen welke commerciële activiteiten hun collega’s ontwikkelden, maar kunnen ze ook inspiratie opdoen bij elkaar en eventueel joint promotions opzetten.

 

© 2019 Liswood & Tache | Privacyverklaring | Cms by Browsbox