Liswood & Tache
menu icon
Liswood & Tache

Hengelen naar extra omzet via cross-selling

Bosch Corporate

Cross-selling ondersteunt de strategische business-aanpak van de Bosch bedrijfssectoren Industrial Technology, Mobility Solutions, Energy and Building Technology en Consumer Goods.

 

Maar hoe zorg je ervoor dat die heel diverse divisies ook van mekaar weten wat ze allemaal te bieden hebben? En hoe maak je vertegenwoordigers warm om behalve hun eigen targets ook die van hun collega’s te helpen behalen? Nationaal én internationaal.

 

Dat - en de mededeling dat het interne cross-sellingproject de voorbije jaren nog niet echt de verhoopte resultaten had opgeleverd - was in a nutshell de briefing van Bosch Corporate.

 

Gooi eens een visje uit voor een collega

 

Het antwoord van Liswood & Tache ging een flink stuk verder dan de concrete vraag. Met name vonden we het noodzakelijk om alle betrokken partijen samen te brengen op een speed-dating event. Daar zouden ze mekaar niet alleen beter leren kennen, maar ook van mekaar leren wat Bosch kan betekenen voor de realisatie van grootschalige projecten als theaters, zorginfrastructuur en sportstadions.

 

Om vertegenwoordigers te stimuleren om bij hun eigen klanten te hengelen naar extra omzet voor andere divisies, ontwikkelden we een aantrekkelijk overkoepelend verhaal met daarin de nodige tools om:

  • Collega’s uit verschillende business units efficiënter te informeren over projecten waar mogelijk ook omzet voor hen in zit
  • Informatie over dergelijke projecten sneller te delen, zodat collega’s uit andere divisies hun prospectie optimaal kunnen voorbereiden
  • Klanten of potentiële klanten gezamenlijk te benaderen met een geïntegreerd verhaal

© 2019 Liswood & Tache | Privacyverklaring | Cms by Browsbox