Communiceren in
tijden van Corona.

Crisiscommunicatie staat niet gelijk aan het brengen van slecht nieuws. Het staat voor communiceren in tijden van crisis. Met het oog op het voorkomen, indijken of oplossen ervan.

Crisiscommunicatie kan dus ook positief zijn.

Meer nog, positieve boodschappen zijn een welgekomen verademing in moeilijke tijden. Waardoor ze meteen ook bijdragen aan de positieve uitstraling van uw bedrijf, organisatie of merk.

Op deze pagina reiken we u graag een aantal tips en tools aan om uw crisiscommunicatie te verbeteren. Maak er gerust gebruik van. En mocht u er zelf niet uitgeraken, contacteer ons dan. We helpen u graag. In tijden van Covid-19 op veilige afstand, uiteraard.


Keep Distance but Carry On

Informeer nog meer dan anders. In heldere taal.

Laat mensen weten wat je van hen verwacht.

Een aantal van onze klanten sloot inmiddels voor enkele weken de deuren. Noodgedwongen, telkens omwille van externe factoren.

Geen van hen trekt de overheidsmaatregelen in twijfel, allesbehalve. Maar wanneer je eigen mensen bereid zijn om in deze omstandigheden the extra mile te gaan, wanneer dat bovendien in veilige omstandigheden kan, en wanneer ook de overheid vraagt om dat in de mate van het mogelijke te doen, valt dergelijke beslissing voor het bedrijf extra zwaar.

Keep Distance but Carry On

Voor bedrijven die willen - en ook kunnen - doorwerken, ontwikkelden we daarom de boodschap hiernaast. 

Dit voorbeeld zou bv. een affiche aan de loskades kunnen zijn.

De medewerkers krijgen daarin de bevestiging dat ze gewaardeerd en gesteund worden door het bedrijf, terwijl bezoekers vriendelijk verzocht wordt om begrip op te brengen voor de uitzonderlijke omstandigheden. En respect voor de uitzonderlijke mensen die hen ontvangen.

De template van deze poster bieden we u graag vrijblijvend aan in verschillende bestandsformaten. De inhoud ervan kunt u naar eigen wensen of noden aanpassen. 


Webpagina voor/na Corona

laat merken dat je de situatie meester bent

Pas de inhoud van je website aan aan de crisissituatie

Tot enkele dagen geleden nodigden we bezoekers van onze website graag uit om ook onze kantoren eens te bezoeken. De ligging aan het kanaal, de inrichting, het uitzicht, het heeft wel iets. Al zeggen we het zelf.

Vandaag gaat dat uiteraard niet, waardoor de oproep 'Breng ons een bezoek in De Silo' daar plots echt niet meer op zijn plaats was. 

Werken doen we er trouwens ook niet meer, zoals trots aangekondigd. Dat doen we voorlopig even thuis. Ook die foute info bogen we daarom snel om in een positieve kwinkslag. 

Deze kleine ingrepen geven de bezoekers van je website een aangenaam gevoel. En tonen dat je de crisissituatie onder controle hebt. Want als je zelfs tijd hebt voor dit soort details, loop je vast niet als een kip zonder kop brandjes te blussen. En dat geeft vertrouwen. In u en in uw merk. 

De vorige, eerder vrijblijvende 'call to action' tenslotte, bogen we om in een constructief voorstel. Wat dat precies inhoudt lees je op onze